Modificaties Dodge W200

Nieuwe toeter in 2014.

De Dodge krijgt een Hollex Elektrische scheepshoorn. Deze is gemaakt van rvs 304 en is 12V. Het geluidsbereik is 120dB. De toonhoogte van deze dubbele hoorn is 340 / 390 Hz. Het stroomverbruik van de scheepshoorn is circa 3A – 4A per hoorn. Kosten 120 euro (excl. BTW). We hebben deze hoorn gekocht bij Exalto, Quality Marine Equipment te Giessendam.

Nieuwe gasinstallatie in 2009.

Ik loop al jaren met de gedachte rond om de oude gasinstallatie (Marini), van nu alweer ruim 12 jaar oud, te vervangen voor een nieuwe installatie. Maar heb tot dusverre nog geen betrouwbaar adres kunnen vinden, totdat Co Oskam in december met een adres op de proppen kwam. Meteen maar een afspraak gemaakt voor 19 januari! Het moet er maar eens van komen…

We ruilen dus de oude installatie in voor een nieuwe: een Impco 300-A (series), 60&70 gascarburateur die het originele luchtfilterhuis vervangt met natuurlijk een bijbehorende verdamper/drukregelaar.

De véél te kleine gastank (60 liter) had ik in oktober 1997 al verwisseld voor een grotere tank (180 liter).

Ik moet de W200 een week achterlaten – EEN WEEK??? Maar, als we hem dan weer ophalen, zit er een vakkundige installatie in; goed en netjes ingebouwd en afgewerkt met oog voor detail.

Ik ben zeer tevreden met deze vernieuwde installatie. Echter in eerste instantie liep de truck, op de terugweg naar huis, als een natte krant; alsof constant de handrem was aangetrokken. De vrachtwagens kwamen mij voorbij, kortom; krachtverlies, een hoop geratel op benzine, de motor loopt niet lekker naar mijn gevoel, oliedruk valt weg bij stationair draaiende motor.
Ik naar Co gebeld of dit wellicht aan een verkeerde voorontsteking zou kunnen liggen. Hij had hetzelfde idee en ik mocht bij hem langsrijden om dit te checken. Wat schetst mijn verbazing: hebben ze met hun vingers aan de voorontsteking gezeten en die stond nu dus op 22º voorontsteking (!) – Co heeft deze nu op 13º voorontsteking gezet, en het resultaat is er ook naar (motor draait soepel, géén geratel meer op benzine, oliedruk is weer normaal) EN de truck rijdt nu echt super.
HIJ VLIEGT…!
Wat een verschil met de vorige installatie. Dit had ik eerder moeten doen!

Agatech Autogas
Link: www.agatech.nl