Bizar verhaal

Bizar Verhaal

Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket

Ik had al zo’n voorgevoel vrijdag voordat we het weekend naar de camping Diever/Bob zouden afreizen. Ik wist dat er wat stond te gebeuren, ik wist het… Het moment dat ik zondagavond op de terugweg het stuur aan Cees overgaf werd het gevoel alleen nog maar onheilspellender. Het moment dat ik het stuur overgaf was ook het moment dat ik de verantwoording volledig op mijn schouders nam.

We rijden op de middelste rijstrook van een drie banen dik autosnelweg (de A20). We worden gesneden door een auto rechts van ons die wil inhalen en ons niet heeft gezien (hoe kan dat, vraag je je af, je rijdt in zó’n grote pickup…). Op 10 centimeter afstand van onze bumper raakt hij zijn remmen aan, van schrik, denk ik, als hij ineens beseft wat er achter hem zit. Vervolgens gaat Cees boven op de rem staan waarbij de achterwielen direct blokkeren en Dodge zijn kont opzij gooit (het is nat op de weg) en met zijn neus richting linker vangrail afstevend.
We crashen met 110 km per uur haaks op de linker vangrail. Ketsen vervolgens af en stuiven met een bloedgang dwars over drie rijbanen heen, tussen het verkeer door, naar de rechter vangrail. Deze schampen we licht waarna Cees Dodge onder controle weet te krijgen en we ongedeerd – en dit door koelbloedig en vastbijten van Cees aan het stuur om Dodge zijn wil op te leggen – tot stilstand komen aan het eind van een invoegstrook. Het is druk op de weg. Al het verkeer rijdt gewoon door inclusief de veroorzaker…

We hebben echt beschermengelen gehad, we zijn er allebei zonder schrammen vanaf gekomen. Dodge heeft ons leven gered deze avond met zelf de minst mogelijke schade opgelopen te hebben die je je kan bedenken bij zo een ongeval. Iedere andere auto had total-loss geweest. In welke andere auto dan ook, hadden wij het misschien niet overleefd, of heel slecht gehad. En dan te bedenken dat we niemand geraakt hebben, terwijl het toch druk was op de weg.

Uitgestapt om Dodge te controleren en na te lopen op schade. Géén olielekkages, géén koelvloeistof lekkage. Alleen plaat- en bumperschade. Dodge rolde gelukkig nog en we zijn naar huis gereden. Ik was diep in shock. Ik besef dat dit heel anders, veel ernstiger had kunnen aflopen…

Gelukkig heb ik de Dodge AllRisk verzekerd.
We gaan beginnen aan restauratie Dodge. Eerder dan gepland…