Moparmeeting dragraceweekend Valkenswaard 2006

Dragrace weekend Valkenswaard 2006

Photobucket

Photobucket

Mopar Club Holland organiseert wederom haar jaarlijkse Mopar Nationals en hebben dit keer gekozen voor een nieuwe locatie: het Eurocircuit in Valkenswaard – the place to race…

Deze mopar meeting is toegankelijk voor alle Mopars waaronder:

Chrysler, Dodge, Plymouth, Jeep, Imperial en Desoto

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Als we aankomen worden we doorverwezen naar het middenterrein van het circuit. Hier staan alle Mopars ordelijk en overzichtelijk opgesteld. We zetten onze Mopars (Newport en Dart) ertussen en gaan eerst een rondje lopen. Op dit middenterrein is ook een marktplaats waar vele mopar parts en diverse andere goodies te koop worden aangeboden. Maar, ik ga me eerst inschrijven voor het dragracen…dan snel een bakkie en vervolgens de racebaan op!!!

Op het rechte eind van het circuit wordt de dragrace gehouden. Vanuit een stilstaande start race je over een achtste mijl (200 mtr) naar de finish. Er is geen tijdwaarneming op de baan, we doen gewoon old-skool dragracing zoals het ooit in de jaren 50 in de USA is begonnen. Geheel in die traditie wordt het startsein gegeven door iemand die met de vlag zwaait. Deelname dragrace kost slechts € 5,–.

Ik maak een aantal runs. Geweldig, dit is leuk! Mijn Dart steeds als eerste weg, zo rap is ‘ie en natuurlijk door mijn eigen toch wel snelle reactietijd. Alleen komen al die opgevoerde pk’s mij na 100 mtr al weer snel voorbij. Ik win het alleen van een W200 en een coronet (hè, de baan had nog wat korter moeten zijn; hi,hi). Ik word aangesproken door iemand in een zwarte Mopar en wij maken samen enkele runs. Onze mopars blijken behoorlijk gewaagd te zijn aan elkaar en dat maakt het spannend. Hij geeft mij enkele tips. Na de eerste run probeer ik in de volgende runs (op zijn advies) handmatig te schakelen en nu blijkt Dart sneller te zijn, de zwarte mopar heeft meer moeite om mij bij te houden, maar gaat toch weer als eerste over de finish. Daarna leeg ik de kofferbak, scheelt ff wat kilo’s !! Maar nu heb ik aan de start wielspin.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Cees waagt zich met zijn Newport niet op de dragstrip, jammer genoeg. De Newport heeft eerst eens een grote onderhoudsbeurt nodig, motor loopt niet echt lekker. Misschien volgend jaar.

Einde van de middag rijden we naar een camping in de buurt waar een groot veld voor onze mopars is gereserveerd. Hier staan al vele clubleden met hun tentjes en caravans voor de overnachting. Wij besluiten aan de BBQ deel te nemen (jawel, het wordt een heuse moparparty), maar daarna rijden we terug naar huis.

Link: www.mopar.nl